TRANSGENDERS

Lakru-methode voor de Transgendervrouwenstem

Begin oktober was ik in Berlijn om een intensieve cursus over dit onderwerp bij te wonen. Samen met voornamelijk logopedisten 5 dagen ondergedompeld worden in dit boeiende onderwerp en alles in het Duits, dat hakte er in…..

Maar wat heb ik veel geleerd over de pendant van de vrouwentenor die ik aanleer om juist een beetje mannelijk te klinken. Deze groep vrouwen met wie ik ook persoonlijk mocht werken zijn juist op zoek naar een vrouwelijke klank in hun hogere stembereik. Geboren als jongen en na de puberteit ook in het bezit van een lage bas of bariton valt het niet mee om die stem te vinden. Maar de 2 specialisten, Stephanie Kruse en Thomas Lascheit die overigens ook EMT zijn in de Estillmethode, zijn zeer deskundig en hebben al jarenlang ervaring in de methode. Inmiddels zijn met deze therapie in Berlijn al 600 vrouwelijke clienten geholpen.

Zelf wil ik me graag verdiepen in de gemeenschap van transgenders om te kijken of ik iets kan betekenen voor deze mensen wat betreft de stemtransitie. Momenteel ontwikkel ik een muzikale workshop voor groepen transgendervrouwen.

Omdat de methode vooral bestaat uit toepassing van oefeningen uit EVT ben ik nu op zoek naar proefcliƫnten.

Meld je aan als je het experiment aandurft! De intake is kosteloos!

Meer weten? Stuur een mailtje naar: hanny@zingenzienenhoren.nl of vul het contactformulier in. Dank je wel alvast!

Hieronder een bijzonder interview met een transgendervrouw die professioneel zingt in een operakoor in Argentinie en van stemvak is veranderd van tenor naar sopraan! Klik op de afbeelding om het hele artikel te lezen (Engels).

Maria Castillo de Lima who changed her voice type from tenor to soprano is making a career as an opera singer.

nl_NLDutch